IS SKYPE EEN HYPE?

Neen - het is echt, eenvoudig in gebruik en werkt wonderwel

In enkele zinnen zal hier mijn advies volgen inzake het gratis telefoneren middels SKYPE. Onlangs was ik voor mijn werk 4 dagen in Nederland, en tot mijn verbazing mocht ik er, ondanks het hebben van een speciaal abonnement (Proximus) voor het bellen vanuit en in het buitenland een slordige 150 EUR bonus betalen! Ik was diep geschokt, want had nauwelijks telefoonverkeer gehad. Al die tijd heb ik internet-telefoneren zitten uitstellen. Mijn keuze valt dus in de eerste plaats op SKYPE, omdat het voorlopig de meest gekende oplossing is. Ik beloofde u reeds mijn ervaringen ermee bekend te maken, leest verder..
Het installeren was in alle geval reeds subliem qua makkelijkheid, U lanceert de software van de telefoon (wordt vanaf XP automatisch ontdekt) en dan installeert u Skype in functie van uw besturingssysteem. Op dat moment hebt U dus enkel een Internet-abonnement nodig met een soort van USB-Webtalker telefoontoestel (genre Topcom). Na het toevoegen van de Skype-installatie ben je meteen online als je je telefoon inplugt op de PC of laptop. Nu dien je te zoeken naar je contacten op zijn/haar Skype-naam. Eenmaal deze contacten zijn toegevoegd kan je onbeperkt bellen naar hen (als ze online zijn natuurlijk). Zo belde ik 50 minuten naar Finland. Kosten: 0 EUR!! Elkeen waarmee je graag en veel belt raad ik zeker aan te bellen via internet. Telefoneren over internet werkt perfect en is gratis. Alleen het bellen naar een vast toestel of een GSM-nummer vereist zogenaamde credits bij Skype. Dus wat doe ik? Die bel ik dan wel klassiek verder, maar mijn beste contacten zullen een skype-telefoontoestel van mij moeten aanschaffen. Zo kost het voor ons geen van beiden geld.. Bijkomende mogelijkheden van Skype laat ik U zelf ontdekken (chat, etc..)
Conclusie: TWIJFEL NIET LANGER - JUST GO FOR IT! (SKYPE download NL) Cheers! - Pascal (2 januari 2006)

VERLIES OP DE LIJN TESTEN

Skynet en Telenet beloven veel maar doen wel weinig

Verliest U ook voortdurend uw connectie naar Internet? Lijkt het alsof iemand willekeurig met zijn voet op de lijn komt staan? Panikeer dan niet. Dat heb ik reeds voor U gedaan. U bent waarschijnlijk slachtoffer van een zogenaamd verlies op de lijn. Daarvan ligt de verantwoordelijkheid in de eerste plaats bij Skynet of Telenet. Let op! Beiden hebben hun contracten zo opgesteld dat ze U geen Internet 24 uur op 24 hoeven te garanderen. Maw als U in de ... zit zit u er diep in. Want U zal moeten wachten tot ze komen, als ze zin hebben dus. En dan komt de eerste, een tweede, een derde technicus. Met verschillende dagen tussen. Ondertussen kan U nergens nog aan. Of waarom de Belgen het duurste internettarief betalen voor de minste service.
Wat te doen als U vermoedt verlies op de lijn te hebben?
Heel eenvoudig zoek bvb een groot Access of Excel bestand, minstens met een grootte boven de 1 MegaByte. Stop dit bestand als bijlage of attachment in een email. Met verlies op de lijn zal U gegarandeerd bij het verzenden van deze email met bijlage de verbinding naar de mailserver verliezen. Meteen weet U dat het inderdaad over dit probleem gaat. Ofwel tussen uw PC en de lijn in uw woning. Ofwel buiten op de straat. Als U dat al weet en kan zeggen aan de technicus van dienst zal er sneller geageerd kunnen worden - niet binnen de 24 uur, maar toch nog zeker datzelfde jaar.. Tot slot - als U draadloos werkt, en contact kan maken met het access point of router, dan weet U zeker dat het probleem zich achter uw kabelmodem bevindt, en niet meteen bij uzelf. Cheers! - Pascal (25 juli 2005)

FLOPPY DISK PROBLEEM

No ID address mark was found on the floppy disk - ERROR

Door zonet een zeer oude floppy diskette te proberen lezen bleef mijn floppy disk driver nadien hangen. Wat doe je dan? Juist - je trekt de floppy eruit. Big problem. Nu wou mijn diskettelezer geen enkele floppy meer herkennen als formatted: allemaal unformatted. Overal gezocht - overal betalen om de oplossing te zien. Herstart - probleem evolueerde nu naar een No ID address mark was found on the floppy disk - error. Deze error is enkel beschreven bij Microsoft voor XP systemen. Bon - je vraagt je soms af waarom websites eigenlijk dienen - want onderweg ontdek ik tientallen gasten met hetzelfde probleem. Als Microsoft geen betere hulp kan bieden, dan maar zelf op uitstap. Wat blijkt nu de oplossing? Ergens blijft een tellertje haperen omdat de diskette op onreglementaire wijze is blijven hangen - had ik ze er niet uitgehaald dan stond mijn diskettelezer in 2010 natuurlijk nog te tikken, maar ja. Oplossing van deze error: ga naar je Control Panel van Windows 2000 - duik in het systeem - kijk in je lijst van devices en selecteer de FLOPPY DISK CONTROLLER. UPDATE DE FLOPPY DISK CONTROLLER DRIVER en selecteer als lokatie om deze te gaan halen de WINDOWS UPDATE optie. Bestel mij alvast een Single Malt whisky Orkney Islands als je op me wacht in hemel of hel - want ik heb je hier een zoektocht naar een nieuwe diskettelezer bespaard. Dat is wat al die messageboards U proberen te doen geloven. Ah ja, en moest je me niet herkennen - ik ben die rare kwiet met de T-shirt waar op staat: CTRL-ALT-DELETE HOEFT HIER NIET!
Cheers! - Pascal (8 september 2004)

home