Koppel mij terug naar de startpagina

GEVORDERD ZOEKEN OP HET INTERNET(1)

Gefeliciteerd! U heeft een leuke plek op het Internet gevonden om meer te weten te komen over gevorderd zoeken op het Internet. Ziehier een selectie van de sterkste zoekrobotten op het Internet. Deze informatie is gebaseerd op vakliteratuur, mijn eigen ervaring, en niet op info uit één of ander gesponsord blaadje. Voor mij is deze site de beste startplek om de naald in een hooiberg van 10 mrd websites te vinden. Succes!

Google was in 1998 onbekend, voerde nooit reklame en is vandaag, anno 2006, op 1 na de meest geraadpleegde website ter wereld. In die 6 jaar kon Google het klaren door mond-aan-mond reklame alleen.

Google is een verademing om mee te zoeken en dit in tegenstelling tot Yahoo (die op schandalige wijze in al die tijd nog steeds geen Nederlandstalige versie heeft, maar -God beter het!- wel een Catalaanse én Deense), Alta Vista (getrouwd met Yahoo en dat merk je - probeer je website daar maar eens te registerern zonder meer dan 250 EUR neer te dokken!) en al die andere die vooral reklame voeren en steeds te veel resultaten geven (bvb 10 keer dezelfde site) ofwel helemaal niets.

Google

U wil voorgoed af van al die Amerikaanse search-engine-brol? Ga meteen naar onderstaande link, kies uw land in de linkerkolom en zoek!

Koppel mij aan een slordige 3105 search engines wereldwijd!

HotBot wordt wel 'ns aanzien als de lelijkste onder de grote search engines en da's waarschijnlijk nog waar ook maar U dient te weten dat HotBot één van de enige zoekrobotten is waar het de moeite is om in Advanced Search te zoeken! In ieder geval is het een erg gebruiksvriendelijke zoekrobot.

Advanced Search Hot Bot!

U wil professioneel zoeken? Klik hieronder.

Nog meer links voor gevorderd zoeken